22 Νοεμβρίου 2011

Κομποθέκλα

Η Κομποθέκλα είναι ημιορεινός οικισμός του Δήμου Αμφιλοχίας (πρώην επαρχία Βάλτου)σε μικρή απόσταση απ' την Κεχρινιά.Βρίσκεται σε υψόμετρο 400μ. και ο μόνιμος πληθυσμός της είναι περίπου 100 κάτοικοι.
Το όνομα της προέρχεται από την οικογένεια φεουδαρχών Κομποθέκρα των οποίων τα φέουδα βρισκόνταν στην περιοχή του Βάλτου Κομποθέκρα, τη σημερινή Κομποθέκλα.
Οι κάτοικοι της Κομποθέκλας ασχολούνται από τις αρχές του 20ου αιώνα με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Κύρια προϊόντα παραγωγής τους ήταν ο καπνός, το ελαιόλαδο και οι ελιές, γαλακτοκομικά και επίσης ασχολούνταν με την εκτροφή πολλών ειδών ζώων. Σήμερα, η παραγωγή τους έχει φθίνει σε σχέση με το παρελθόν καθώς το μεγαλύτερο μέρος του νεαρού πληθυσμού έχει μετακινηθεί στις πόλεις.
Το γραφικό χωριό μπορεί να αποζημιώσει τους επισκέπτες προσφέροντάς τους εικόνες φυσικής ομορφιάς που σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη γαλήνη αφήνουν την αίσθηση οτι ο χρόνος έχει σταματήσει σε μια άλλη εποχή.
Επίσης αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις του κυνηγιού οι οποίοι κατακλύζουν την περιόχη κατα την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ αφήνετε το σχολιό σας...